O podjetju

Celovite rešitve neprekinjenega napajanja tudi za najzahtevnejše sisteme

Podjetje Prinsis je bilo ustanovljeno leta 1994, ko se je skupina takrat mladih inženirjev, ki se je uveljavljala predvsem na področju razvoja visokofrekvenčnih modulnih napajalnikov ter naprav in sistemov za neprekinjeno napajanje, odločila na trgu preizkusiti “svoje” rešitve. Podjetje je bilo v začetnem obdobju usmerjeno predvsem v razvoj in proizvodnjo napajalnih in kontrolnih naprav za medicinske in industrijske laserje. Po uspešnem zagonu poslovanja je k podjetju pristopilo nekaj že uveljavljenih strokovnjakov s področja sistemov zanesljivega napajanja z električno energijo.

Začetni entuziazem je z leti prerasel v napreden, tehnološko izpopolnjen ter strokoven nabor različnih storitev in rešitev, podjetje Prinsis pa si je v več kot 25 letih delovanja ustvarilo sloves zaupanja vrednega in zanesljivega partnerja.
Odlične reference in status zanesljivega poslovnega partnerja

Danes so med našimi referencami tudi največji projekti, saj smo sodelovali pri obnovi sistemov neprekinjenega napajanja in celotne elektroenergetike podjetij s področij elektrodistribucije, telekomunikacij, elektroprenosa, slovenske vojske in policije.

Konstantno izboljševanje in sledenje razvoju tehnologije

Predvsem hiter razvoj tehnologij na področju IKT rešitev je zahteval nekatere nove pristope pri zanesljivem napajanju z električno energijo. Celovita obravnava sistemov zanesljivega napajanja z električno energijo je pri rekonstrukciji obstoječih napajalnih sistemov še toliko bolj pomembna, zato smo v podjetju Prinsis skladno s svojimi usmeritvami zaposlili vodilne strokovnjake na področju rezervnega agregatskega napajanja. Z najnovejšimi lastnimi rešitvami za vključevanje rezervnih agregatskih virov v sistem “Virtualne elektrarne“ Prinsis odpira nove možnosti uporabe električnih agregatov pri izravnavi pretoka električne energije v elektroenergetskih prenosnih omrežjih.

Celovite in zanesljive rešitve

Največ znanja in truda vlagamo v razvoj rešitev in sistemov, ki omogočajo zagotavljanje visoke stopnje razpoložljivosti ter učinkovit nadzor nad delovanjem elektroenergetskih sistemov. Razvili smo nadzorni sistem, ki omogoča pravočasno zaznavo morebitnih nepravilnosti v delovanju sistema ter učinkovito obveščanje upravljavcev o stanju ter potrebi po ukrepanju, še preden pride do motnje v napajanju z električno energijo. Na enem mestu zagotavljamo različne storitve, 24-urno tehnično in servisno podporo in dobavo originalnih rezervnih delov ter uspešno uresničujemo poslanstvo biti zaupanja vreden in zanesljiv partner, na katerega lahko vedno računate.

Vizija

V podjetju Prinsis si bomo tudi v bodoče prizadevali trg prepričati s tehnično korektnimi ter cenovno sprejemljivimi rešitvami na področju sistemov zanesljivega napajanja z električno energijo tako v Sloveniji kot v tujini. Svoje kompetence in ponudbo širimo tudi na področje uporabe obnovljivih virov v sistemih za zanesljivo napajanje z električno energijo ter iščemo napredne rešitve, usklajene z zahtevami sodobnega časa.